duminică, 15 noiembrie 2015

Ora Exacta

Înainte de ceasuri au fost inventate în primul rând, a fost o practică comună pentru a marca ora exacta cu timp solar aparentă (de asemenea, numit "adevărat" de timp solar) - de exemplu, timpul de pe un cadran solar - care a fost de obicei, diferit pentru fiecare decontare. Când ceasurile mecanice bine reglementate a devenit foarte răspândită în secolul al 19-lea, [necesită citare] fiecare oraș au început să folosească ceva timp solar mediu local.

Timp solar aparent și înseamnă pot diferi cu până la aproximativ 15 de minute (așa cum este descris de ecuația de timp) datorită formei non-circulară a orbitei Pamantului in jurul soarelui (Excentricitate) și înclinarea axei Pământului (Oblicitatea).
Timp solar Mean are zile de lungime egală, și diferența dintre cele două medii la zero după un an. Greenwich Mean Time (GMT), a fost înființată în 1675, când a fost construit Observatorul Regal ca un ajutor pentru a determina longitudinea marinari pe mare, oferind un timp standard de referință, atunci când fiecare oraș în Anglia tinut un ora locală diferită.

Time solar locală a devenit tot mai dificilă ca transportul feroviar și telecomunicațiilor îmbunătățite, deoarece ceasuri diferit între locurile cu ora exacta sumă corespunzătoare diferenței de longitudine lor geografică, care a variat de patru minute de timp pentru fiecare grad de longitudine. De exemplu, Bristol se află la aproximativ 2,5 grade vest de Greenwich (East London), astfel încât atunci când este amiaza solară în Bristol, este de aproximativ 10 minute la prânz solare trecut de la Londra.
 Utilizarea fusuri orare acumulează aceste diferențe în unități mai , de obicei de ore, astfel încât locales apropiere pot partaja un standard comun pentru pontaj.

http://oraexacta.eu
 Prima adoptarea unui standard de timp a fost de la 1 decembrie, 1847 în Marea Britanie de către companiile feroviare care utilizează GMT păstrată de cronometre portabile. Prima dintre aceste companii pentru a adopta ora standard a fost cale ferată de vest Marea (GWR) în noiembrie 1840. Aceasta a devenit rapid cunoscut sub numele de timp de căi ferate. Despre 23 august de 1852, semnale de timp au fost în primul rând transmise de telegraf de la Observatorul Regal din Greenwich. Chiar dacă 98% de ceasuri publice Marea Britanie au fost folosind GMT de 1,855, aceasta nu a fost timp juridic din Marea Britanie până în 2 august 1880. Unele ceasuri britanici vechi din această perioadă au două mâini de un minut pentru ora locală, una pentru GMT.

 Îmbunătățirea ora exacta comunicării la nivel mondial a crescut și mai mult nevoia de a interacționa părți de a comunica referințe de timp reciproc inteligibile pentru un altul. Problema diferite ora exacta ar putea fi rezolvate peste zone mai mari prin sincronizarea ceasuri la nivel mondial, dar în multe locuri care au adoptat timp vor diferi atunci semnificativ de la data solar la care oamenii erau obișnuiți. Pe 2 noiembrie, 1868 colonia atunci britanica de Noua Zeelandă a adoptat oficial o ora de iarnă să fie respectate în întreaga colonie, și a fost, probabil, prima țară pentru a face acest lucru. Acesta a fost bazat pe longitudine 172 ° 30 'longitudine estică a Greenwich, care este de 11 ore și 30 de minute înainte de GMT. Acest standard a fost cunoscut sub numele de Noua Zeelandă Mean Time.

  Pontaj pe căile ferate americane în mijlocul secolului 19 a fost oarecum confuz. Fiecare cale ferată folosit propria ora de iarnă, de obicei, pe baza ora locală de sediul sau terminus cel mai important, și mersul trenurilor calea ferată au fost publicate folosind propriile sale timp. Unele intersecții deservite de mai multe ora exacta cai ferate au avut un ceas pentru fiecare gară, fiecare prezentând un timp diferit. 1,913 timp Harta zonă a Statelor Unite, care arată limitele foarte diferite de azi Charles F. Dowd a propus un sistem de fusuri orare standard de-o oră pentru cai ferate americane despre 1863 cu toate că el a publicat nimic în acest sens la acel moment și nu a consultat oficialii de cale ferată până în 1869. În 1870 el a propus patru fusuri orare ideale (având la nord frontierele-sud), primul centrat pe Washington, DC, dar de 1,872 primul a fost centrat pe meridianul de 75 ° W din Greenwich, cu granițe geografice (de exemplu, secțiuni ale Munții Apalași).

Sistemul Dowd nu a fost niciodată acceptată de căi ferate americane. În schimb, SUA și Canada cai ferate implementat o versiune propus de William F. Allen, editor al Oficial Ghidul feroviar călătorului.  frontierele zonele ora exacta sale de timp a fugit prin gari, de multe ori în marile orașe. De exemplu, la granița dintre zonele de timp Centrală și de Est și a fugit prin Detroit, Buffalo, Pittsburgh, Atlanta, și Charleston. A fost inaugurat la Duminica, 11.18.1883, de asemenea, numit "Ziua a doua Noons",  atunci când fiecare ceas de gară a fost resetat ca standard de timp amiaza a fost atins în fiecare zonă dată. Zonele au fost numiți Intercolonial, de Est, Centrală, Mountain, și Pacific. Într-un an 85% din toate orasele cu populatie de peste 10.000, aproximativ 200 de orașe, au fost folosind ora standard.

O excepție notabilă a fost Detroit (care este de aproximativ jumătate de drum între meridianele de timp de Est și Central Time), care a tinut ora locală până la 1900, apoi a încercat Central Standard Time, timp mediu local și Eastern Standard Time, înainte de o ordonanță de mai 1915 au stabilit pe EST și a fost ratificată prin vot popular în august 1916. Confuzia ori a ajuns la capăt atunci când fusul orar standard a fost adoptată în mod oficial de către Congresul SUA în Actul Standard Time din 03.19.1918. Deși prima persoana de a propune un sistem mondial de fusuri orare a fost matematician italian Quirico Filopanti în cartea sa Miranda! publicată în 1858, ideea lui a fost necunoscut în afara paginile cărții sale până la mult timp după moartea sa, așa că nu a influențat adoptarea de fusuri orare în timpul secolului 19. El a propus 24 de fusuri orare orare, pe care el a numit "de zile longitudinale", primul centrat pe meridianul de la Roma. El a propus, de asemenea un timp universal pentru a fi utilizate în astronomie și telegrafie.

 Scoțian născut-canadian Sir Sandford Fleming a propus un sistem mondial de fusuri orare în 1879. El a pledat sistemului său de la mai multe conferințe internaționale, și, astfel, este larg, în mod eronat, [necesită citare] creditat cu invenția lor. În 1876, primul său proiect a fost pentru un ceas la nivel mondial de 24 de ore, conceptual situat în centrul Pământului și nu sunt legate de nici un meridian suprafață. În 1879 el a precizat că ora exacta ziua lui universal va începe la anti-meridianul Greenwich (meridian 180), în timp ce concede că fusuri ora exacta ar putea avea o utilizare locală limitată. El a propus, de asemenea, sistemul său de la Conferința Internațională Meridian în octombrie 1884, dar nu a adoptat zone lui de timp, deoarece acestea nu au fost în competența sa. Conferința a făcut să adopte o zi universală de 24 de ore începând de la miezul nopții Greenwich, dar a precizat că aceasta "nu trebuie să interfereze cu utilizarea de ora locală sau standard, în cazul în care dorește". De aproximativ 1900, aproape tot timpul de pe Pamant a fost în formă de fusuri orare standard doar o parte din ceea ce a folosit un orar de offset de la GMT. Mulți aplicat timp la un observator astronomic local, la o țară întreagă, fără nici o referire la GMT. A fost nevoie de multe decenii înainte de toate timpurile de pe Pamant a fost în formă de fusuri orare menționate la unele "standard de compensare" de la GMT / UTC. Prin 1929, cele mai multe țări importante au adoptat fusuri orare orare. Nepal a fost ultima țară să adopte un standard de compensare, trecerea ușor să UTC + 5: 45 în 1986. Astăzi, toate națiunile folosi zonele de timp standard, în scopuri seculare, dar nu toți se aplică conceptul ca conceput inițial. Coreea de Nord, Newfoundland, India, Iran, Afganistan, Venezuela, Burma, Sri Lanka, Marchize, precum și părți din Australia folosesc abateri jumătate de oră de la ora de iarnă, și unele țări, cum ar fi Nepal, și unele provincii, cum ar fi Insulele Chatham, utilizați abateri sfert de ora. Unele țări, în special China și India, folosesc un singur fus orar, chiar dacă gradul de teritoriul lor depășește cu mult 15 ° de longitudine. Înainte de 1949, China utilizate cinci zone de timp.

Până în 1972 toate zonele de timp s-au specificat ca un offset de Greenwich Mean Time (GMT), care a fost timp solar mediu la meridianul care trece prin Observatorul Regal din Greenwich, Londra. Din 1972 toate serviciile oficiale de timp au difuzat semnale de timp de radio sincronizate la UTC, o formă de timp atomic, care include secunde salt să-l păstrați în 0,9 secunde de la acest fost GMT, numit acum UT1. Multe țări acum defini în mod legal timp relativ lor standard la UTC, deși unele se referă încă legal să GMT, inclusiv Unite în sine Unit. UTC, de asemenea, numit timp Zulu, este folosit peste tot pe Pământ de astronomi și alții care au nevoie să precizeze în momentul unui eveniment fără ambiguitate. ora exacta Fusuri orare sunt bazate pe Greenwich Mean Time (GMT) [necesită citare], timpul solar mediu la longitudine 0 ° (Primul Meridian). Timpul derivat din ceasuri atomice este ajustată, deoarece rata de rotație a Pământului nu este constantă. In ianuarie 1972 Universal Time Coordinated fost introdus cu lungimea două egal cu al doilea timpului atomic. Citirile de ceasuri atomice sunt mediate pentru a da o scară de timp uniformă. Deoarece lungimea zilei medie este în prezent 0.002 secunde mai mult de 24 de ore de timp atomic, secunde salt sunt introduse periodic în timp universal coordonat pentru a face aproximativ la UT1.

Deoarece rotația Pământului ora exacta este încetinirea treptat, secunde salt va trebui să fie adăugate mai frecvent în viitor. Cu toate acestea, de la un an la altul viteza de rotație este ușor neregulată, astfel încât salt de secunde nu sunt adăugate, cu excepția cazului observații de rotație arată Pământului că este nevoie de unul. În acest fel, ori locale vor continua să rămână aproape de medie timp solar și efectele variațiilor în rata de rotație a Pământului va fi limitat la simplu pas modificări în raport cu scara de timp uniformă (International Atomic Time sau TAI). Toate orele locale diferă de TAI printr-un număr întreg de secunde. Cu punerea în aplicare a UTC, națiuni au început să-l folosească în definiția zonelor lor de timp. Din 2005, cele mai multe națiuni au modificat definiția ora locală în acest fel. British Summer Time (BST) este încă o oră înainte de Greenwich Mean Time și, prin urmare, aproximativ egală cu UTC + 1. Astfel, Greenwich Mean Time este ora locală la Observatorul Regal din Greenwich între 01:00 GMT în ultima duminică din octombrie și 01:00 GMT în ultima duminică a lunii martie. Circumstanțe similare se aplică în multe alte locuri.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu